Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek

Bedrijfsauto gebruiken voor vakantie: alles op een rij

Het is verleidelijk om je eigen bedrijfsauto te gebruiken om mee op vakantie te gaan. Gereedschap en onderdelen eruit, tent en matras erin, en even de boel de boel laten. Geen telefoontjes of e-mailtjes van klanten, lekker een paar weken met de noorderzon naar het zuiden. Moet kunnen natuurlijk, maar let even op deze zaken. 

Is je bedrijfsauto verzekerd?

In het gros van de zakelijke autoverzekeringen zijn ook privékilometers opgenomen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over autoverzekeringen, maar check wel even de voorwaarden, er kan altijd een addertje onder het gras zitten. Niet in de laatste plaats omdat de zakelijke autoverzekering wellicht niet in alle landen van toepassing is. Neem de groene kaart mee, deze vormt het bewijs dat een auto (eventueel met caravan of andere aanhanger) verzekerd is tegen wettelijke aansprakelijkheid. Gemaakte schade bij derden wordt dan vergoed. Ook staat op deze groene kaart in welke landen de auto verzekerd is. Groene kaart kwijt? Neem contact op met de betreffende verzekeraar. 

Privékilometers

Net al opgenoemd: privékilometers. Net als wanneer je de bedrijfsauto gebruikt voor privédoeleinden gelden de afstanden die je door Frankrijk maakt op weg naar de Spaanse costa of wie weet verder richting Marokko, als privékilometers. Daarbij schiet je natuurlijk al snel door de grens van 500 privékilometers heen en moet je rekening houden met een bijtelling van 22 procent. Het is nog steeds wel zo dat je alle met de bedrijfsauto samenhangende kosten kunt aftrekken. Op vakantie in Europa kom je tolwegen tegen, je moet regelmatig tanken en ook in het buitenland kan parkeren aan de prijs zijn. Bewaar dus alle bonnetjes! Sinds 2010 is het al mogelijk buitenlandse btw bij de Nederlandse belastingdienst terug te vragen. 

Pech onderweg en vervangend vervoer

Het kan gebeuren dat de auto stil komt te staan of dat er in ieder geval ter plekke reparaties verricht moeten worden. Bij een doorlopende reisverzekering zit vaak een verzekering voor vervangend vervoer, check dit even want het kan van pas komen. Een andere mogelijkheid om verzekerd te zijn van vervangend vervoer is een lidmaatschap bij een pechhulpdienst. Neem in geval van schade contact op met de alarmcentrale, deze staat 24 uur per dag klaar. Het telefoonnummer staat op de groene kaart. 

Goed voorbereid op pad

Het is dus helemaal niet onaantrekkelijk om je bedrijfsauto te gebruiken voor de vakantie, maar – net als eigenlijk bij elke andere auto – moet er wel even op een aantal dingen gelet worden. De genoemde zaken aangaande je eigen bedrijfsauto vink je één voor één af. Daarnaast is een extra keuring geen overbodige luxe. Net als je verdiepen in het lokale verkeer

Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart