Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek

Waar kan ruimtereizen ons brengen in de toekomst?

Sinds de komst van Elon Musk’s SpaceX en Jeff Bezos’ Blue Origin zijn er verschillende meningen over de commerciële ruimtevaart. Niet alleen de commerciële kant wordt benadrukt, maar ook de nieuwe kansen en mogelijkheden worden aangepraat. Volgens sommige mensen moet het zelfs de redding van de mensheid zijn. Er kan veel worden gedaan terwijl het wellicht toch net zo’n groot risico is als Unibet casino app. Er worden namelijk veel knapen geïnvesteerd in ruimtereizen. Het is zijn vaak dure operaties, waarbij veel kennis nodig is. Maar wat halen we er dan uiteindelijk uit? Is het onze tijd en kapitaal wel waard? In dit artikel zie je verschillende redenen die ervoor zouden kunnen zorgen dat we als mensheid grote sprongen maken. Zo vinden we wellicht nieuwe elementen, energiebronnen en zien we de mooiste beelden vanuit een ruimteschip.

Nieuwe elementen

De eerste mogelijkheid is een van de spannendste. We kennen op het moment 116 elementen. Deze zijn uitgetest in verschillende omstandigheden en ze zijn dan ook bekend voor verschillende doeleinden. Zo weten we bijvoorbeeld dat cement gemixt met staal een hele sterke combi is. Maar wat nou als we in de ruimte een nieuw element tegenkomen? Een element die 100x sterker is dan diamant, maar in tegenstelling makkelijk te delven is. Of een element dat zo licht is dat we vliegtuigen 100x zo efficiënt kunnen maken? Omdat we niks weten van nieuwe elementen zijn de mogelijkheden voor nu nog oneindig. Misschien redt het ons ooit van alle ziektes of hoeven we nooit meer honger te lijden.

Nieuwe vorm van energie

Een nieuwe energiebron zou de wereld drastisch veranderen. Bedrijven zijn al jaren opzoek naar nieuwe mogelijkheden die duurzamer en efficiënter werken. Wellicht vinden we in de ruimte die nieuwe elementen en daarmee een oneindige energiebron. Zo kunnen we ooit net als in Star Wars met lichtsnelheid reizen. Hiervoor moeten we namelijk een bron hebben die niet uit te putten is. Auto’s, vliegtuigen en boten zouden op die manier ook niet meer zorgen voor opwarming van de aarde, omdat de nieuwe energiebron misschien wel 100% duurzaam kan zijn.

Ondenkbare bezienswaardigheden

Wanneer de commerciële ruimtevaart zo is geïnnoveerd dat het bereikbaar is voor het grote publiek, zullen jij en ik hier gebruik van maken. Zo zullen we beelden zien die we nooit verwacht hadden. De mega planeten, honderden sterren en asteroïden zullen ons beeld voor altijd veranderen. Zo beseffen veel mensen zich niet hoe klein ze eigenlijk zijn. Maar wanneer we de maatschappij kunnen uitbreiden over verschillende planeten, zal de mensheid grote stappen zetten. 

Nieuwe culturen en maatschappijen

Wanneer de mensheid zich verspreid over andere planeten als de aarde zullen de verschillen uiteenlopen. We hebben op onze eigen planeet al duizenden culturen en subculturen. Wanneer een groep afgescheiden is van andere, op een andere planeet, met compleet andere gewoontes zullen er nieuwe culturen ontstaan. Wellicht leren we daar dan nog extra van. Mensen op Mars zullen namelijk niet hetzelfde leven leiden als de aardlingen. Die verschillen zullen per generatie groter worden. Uiteindelijk ontstaan er hele nieuwe maatschappijen. Wellicht ontstaan er zelf nieuwe geloven die bestaan uit meer kennis. Ook bevatten ze minder fouten over de opvattingen over het universum en de sterren waaruit deze bestaat. 

Tags:

Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart