Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek

Wat kun je allemaal doen binnen de elektrotechniek?

Alles wat je maar kunt bedenken dat te maken heeft met technologie is op een of andere manier wel terug te herleiden naar de elektrotechniek. Het leuke aan dit vakgebied is dat het nooit op houdt met innoveren, er zullen altijd nieuwe ontwikkelingen blijven plaatsvinden die de wereld nog een stukje beter kunnen helpen en dus ook onszelf. Het is voor veel jonge mannen een droom om iets te gaan doen in de elektrotechniek, maar wat is er allemaal te doen? Hieronder gaan we daar dieper voor je op in.

Scholing

Voordat je aan de slag kunt gaan en naar de vacatures elektrotechniek kan gaan kijken, zul je toch echt eerst naar school moeten of iets van een certificering krijgen. Je kunt er voor kiezen om een bachelor opleiding of zelfs een masteropleiding te gaan doen, hierin leer je dingen zoals een circuitontwerp, systemen en signalen en digitale elektronica. Meestal begin je met een bachelor en ga je daarna verder voor je master. Als je een specialisatie wilt hebben binnen een bepaald gebied in de elektrotechniek, dan doe je er goed aan om certificaten te halen en online cursussen te volgen. Verder is het slim om tijdens je opleiding stage te gaan lopen zodat je alvast kan zien hoe het er in de praktijk aan toe gaat.

Carrière

Je hebt veel kanten die je kan opgaan binnen de elektrotechniek, zo kun je meer de onderzoek richting opgaan waar je gaat kijken hoe je processen kan verbeteren. Ook in de telecommunicatiesector komen elektrotechneuten goed van pas. Je kunt er ook nog voor kiezen om wat meer te gaan doen met automatisering en het programmeren van robots om dit voor elkaar te krijgen. Als laatste kun je je ook nog bezig houden met elektronica die we dagelijks om ons heen hebben en die te gaan verbeteren.

De elektrotechniek is een super interresant vakgebied die nooit stil staat, bij dit vak zul je altijd dingen moet bijleren om up to date te blijven. Om een baan te krijgen in de elektrotechniek, zul je eerst een scholing moeten hebben gevolgd. Dit kan een bacheloropleiding zijn, en vervolgens eventueel een master. Als je je wilt specialiseren dan doe je er goed aan om een certificaat te gaan halen. Stage lopen wordt ook aangeraden. Als je eenmaal je opleidingen hebt afgerond, dan heb je ruime keuze in welke kan je binnen de elektrotechniek op wilt gaan.

Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart