Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek

Draag als elektrotechnicus bij aan een duurzamere wereld 

Als elektrotechnicus kun je een belangrijke rol spelen in het verduurzamen van de wereld om je heen. Dankzij de toepassing van elektrotechniek hebben huishoudens de mogelijkheid de verlichting binnen hun woning te gebruiken, te koken op een inductiekookplaat en bijvoorbeeld zelf groene energie op te wekken middels zonnecollectoren op het dak. Niet alleen particuliere huishoudens profiteren van de toepassing van elektrotechniek; datzelfde geldt voor organisaties. Bij de montage van zonnepanelen en bijvoorbeeld het vervangen van de bestaande cv-ketel voor een (hybride) warmtepomp is de hulp van een elektrotechnicus onmisbaar. De elektrotechnicus zorgt voor de realisatie van de benodigde aanpassingen aan de meterkast. Denk aan het vervangen van een 1-fase aansluiting voor een 3-fasen aansluiting. 

Aan de slag in de industriële automatisering

Mogelijk spreekt niet alleen het werk van een elektrotechnicus je aan, wanneer je geïnteresseerd bent in elektrotechniek. Kijk ook eens naar de beroepen die zich bezighouden met een industriële automatisering. Het automatiseren van processen is bij veel bedrijven dagelijkse kost; ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Bij deze automatisering komt veel kijken. Denk aan het ontwerpen van een centraal platform waarop verschillende bronsystemen binnen de organisatie moeten worden aangesloten, tot de daadwerkelijke realisatie hiervan en bijvoorbeeld de adoptie van het platform binnen een organisatie. Waar in de keten komen jouw technische vaardigheden het best tot hun recht? 

Van modelleur tot monteur en projectleider

Om een industriële automatisering mogelijk te maken zijn organisaties vaak op zoek naar een breed scala aan technici. Denk bijvoorbeeld aan een BIM modelleur, die zich voornamelijk richt op het ontwerpen, berekenen en uittekenen van een Building Information Model (BIM). Het is een digitaal model van een bestaande of nog te bouwen constructie. Op basis hiervan kan een planning van werkzaamheden worden opgesteld, om vervolgens van start te gaan met de realisatie hiervan. Bij het plannen en realiseren van constructies en projecten in de industriële automatisering spelen de monteur en projectleider een belangrijke rol. 

Diverse andere technische sectoren

Naast elektrotechniek en een industriële automatisering, worden ook de toepassing van ICT en data steeds belangrijker. Of denk aan duurzame energie en de uitdagingen die het realiseren daarvan met zich meebrengt. Neem een organisatie met een elektrisch wagenpark. Wanneer medewerkers hun auto’s om 9.00 uur aan de lader leggen, zorgt dit voor een grote piek in de vraag naar stroom. Hoe los je dit met slimme oplossingen, zogenaamde smart grids, op? Zodanig dat de auto’s verspreid over de dag en het liefst zoveel mogelijk met groene stroom worden opgeladen?  

Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart