Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek

Een satellietschotel kopen om altijd connected te blijven

Wie denkt dat een satellietschotel iets van de jaren ‘80 en ‘90 is komt bedrogen uit. Anno 2022 is de satellietschotel of schotelantenne weer populairder dan ooit. Wat is de reden hiervoor? De grote trend van het aantal ‘digital nomads’: rondreizende mensen die door gebruik van technologie en internet hun werk kunnen uitoefenen en hierdoor hun levensstijl kunnen bekostigen. Een digital nomad heeft ruime keuze om connected te blijven: lokale cafés en restaurants, hotels, bibliotheken, het kopen van lokale simkaarten, maar ook een satellietschotel kopen. En dat laatste, de satellietschotel, daar gaan we het nu vooral over hebben. 

Een satellietschotel kopen voor internet? 

Wist je dat een satellietschotel niet alleen gebruikt wordt voor televisieontvangst? Internet kan net zo goed ontvangen worden op een schotel en dat is een fijne bijkomstigheid. Geen gedoe meer met losse simkaarten of ontvangst in gebieden met beperkt bereik. 

Door een satellietschotel te kopen heb je altijd ontvangst van internet, waar je ook bent. Het enige waar je voor moet zorgen is dat je de schotel op de juiste manier positioneert zodat hij de signalen kan ontvangen van de satelliet(en) in de ruimte. Het reizen door verschillende continenten of dunbevolkte gebieden is hierdoor een stuk aangenamer en veiliger. 

Ideaal voor op de camper, op een boot of op een tijdelijk verblijf

De installatie van de schotel is door de jaren heen een stuk gebruiksvriendelijker geworden: er zijn zelfs ‘plug & play’ schotels te koop. Met het feit dat de satelliet vrijwel overal ter wereld werkt, is dit een ideale keuze voor een reiziger. 

Zo kan je een schotel gebruiken voor op je camper, op een boot of meenemen naar een tijdelijk verblijf. Het enige wat je hoeft te doen is de schotel installeren en op de juiste plek richten. Daarna kan je genieten van televisie en internet. 

Andere voordelen van een satellietschotel

Er zijn echter nog meer voordelen te noemen als je kiest voor een satellietschotel. Zo is het aanbod van televisie groter dan bij andere vormen van tv-kijken. Er is keuze uit soms wel meer dan 400 zenders, waarvan deels uit het buitenland. Een deel van deze zenders zijn gratis, maar er zijn ook commerciële zenders waar een abonnement voor nodig is. De kwaliteit van het beeld is ook uitstekend.

Een ander voordeel is dat je altijd connected kan zijn. Stel dat je ‘self-sustainable’ bent en je jezelf voorziet van stroom, dan kan je dus ten alle tijden gebruik maken van internet en televisie. Met de energiecrisis kan dit nog een probleem gaan worden op een vaste locatie zonder satelliet: wanneer de stroom en (internet)masten uitvallen kan er namelijk niet naar televisie gekeken worden en is er ook geen service voor je telefoon. Door een satellietschotel te kopen maak je jezelf dus geheel onafhankelijk. 

Tot slot

Een satellietschotel kopen is niet voor iedereen. Toch zijn er een aantal voordelen te noemen die aantrekkelijk zijn. De combinatie van tv en internet op een plek naar je eigen keuze is ideaal. Daarnaast is de kwaliteit van tv en internet stabiel en goed. En tot slot heb je altijd toegang tot de services wanneer je jezelf voorziet van eigen elektriciteit omdat je daardoor niet afhankelijk bent van (internet)masten. Zeker wanneer je veel op reis bent is een satellietschotel daarom een aantrekkelijke optie.

Tags:

Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart