Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek

Elro rookmelder zijn er goed en voordelig

Brandveiligheid in je woning is zeer belangrijk en er zijn dan ook bepaalde regels aan verbonden. Elke woning moet dan ook een brandmelder hebben. Wanneer je op zoek gaat naar een rookmelder zal vast de Elro rookmelder al wel eens voorbij gekomen zijn. Het is een goed en voordelig rookmelder merk en we gaan je alle voordelen en informatie er over geven. 

Het belang van een goede rookmelder

Het is tegenwoordig verplicht om een rookmelder in je huis geïnstalleerd te hebben. Een rookmelder zal bij de eerste tekenen van een brand een alarm af laten gaan. Zo kun je er op tijd bij zijn. Er zijn jaarlijks tussen de 6000 à 7000 woningbranden. Gemiddeld komen bij deze woningbranden elk jaar gemiddeld 60 mensen om. Het ophangen van een goede rookmelder in je woning is dan ook erg belangrijk voor je veiligheid. 

Wanneer er een brand in huis is, zal er als eerste rookontwikkeling ontstaan. De rookmelder zal door middel van sensoren rook herkennen en geeft wanneer hij rook detecteert een harde piep of alarm die overal in huis hoorbaar is. Op deze manier kun je er vroeg bij zijn wanneer er brand is en zul je kunnen voorkomen dat het een grote brand wordt of andere gevolgen heeft. 

De voordelen van de Elro rookmelder koppelbaar

Er is veel keuze te vinden in Elro rookmelders. Het staat bekend als een betrouwbaar merk en werkt uitstekend. Ze staan al jaren bekend om hun rookmelders en ook staan ze bekend om hun betrouwbare rookmelders. Daarom geven ze ook jarenlange garantie. De rookmelders gaan gemiddeld wel zo’n 10 jaar mee. Daarnaast hebben alle rookmelders optische sensoren. Bij branddetectie telt echt iedere seconde. De optische sensoren zijn zo geoptimaliseerd dat ze haast onmiddellijk brand kunnen detecteren en je er voor kunnen waarschuwen. 

Er zijn maar liefst 3 verschillende soorten rookmelders te vinden. Elro heeft zowel rookmelders die werken op netstroom, maar ook die werken op batterijen. Het voordeel van batterijen is dat je zo makkelijk overal de rookmelder kan installeren. Het grote voordeel van een rookmelder op netstroom is dat de batterijen nooit leeg kunnen gaan. Ook is de Elro rookmelder koppelbaar met andere Elro rookmelders. Op deze manier werkt de rookmelder echt altijd, wat zorgt voor extra veiligheid.

Hoe werkt de Elro rookmelder? 

De Elro rookmelder is erg makkelijk in gebruik. Een optische sensor zendt continu een laserstraal naar een bepaald punt in de kamer. Wanneer er rook ontwikkeld kan de laserstraal niet langer dat punt bereiken. Wanneer hij het dus niet meer kan bereiken gaat er een alarm af. Er wordt een hard geluid afgespeeld die goed te horen is. 

Ook is de Elro rookmelder koppelbaar. Dit houdt in dat je alle Elro rookmelders in huis met elkaar kunt koppelen. Doordat de Elro rookmelder koppelbaar is, gaat het alarm door het hele huis af, wanneer er ergens in huis rook gedetecteerd wordt. Zo hoor je overal in huis het alarm luid en duidelijk. Wanneer er bijvoorbeeld rook gedetecteerd wordt op zolder, zal er beneden ook een luid alarm af gaan. Op deze manier ben je er snel bij wanneer er ergens in huis rookontwikkeling of brand ontstaat. 

Ook zijn er Elro rookmelders die koppelbaar zijn met je telefoon. Op deze manier kun je op een app meteen zien welke rookmelder in huis er afgegaan is. Zo weet je precies waar je in huis moet gaan kijken. Ook kun je het alarm met de app uitzetten mocht het loos alarm zijn. Wanneer je kiest voor een rookmelder op batterijen kun je ook met de app zien hoe vol de batterijen nog zijn. Zo kun je zelfs op afstand kijken wat er aan de hand is. Wanneer je bijvoorbeeld niet thuis bent, maar je krijgt een melding op je telefoon dat er een rookmelding is op zolder. In dat geval kun je bijvoorbeeld aan de buren vragen of zij even een kijkje kunnen gaan nemen wat er aan de hand is. Zo kun je bijvoorbeeld ook het alarm op afstand makkelijk uit zetten wanneer je buurvrouw niets gevonden heeft. 

Waarom kiezen voor een Elro rookmelder koppelbaar?

Een Elro rookmelder is een uitstekende keuze in rookmelders. De rookmelders zijn zeer betrouwbaar en hebben een uitstekende reputatie. Ze bieden verschillende soorten rookmelders, zowel op batterijen als op netstroom. Het zijn geen rookmelders die maar 5 jaar meegaan en dan alweer aan vervanging toe zijn. Elro rookmelders gaan minstens 10 jaar mee. Dit is dan ook de reden waarom ze lange garantie bieden. Ook is er een model dat heel dun is, waardoor hij niet te zien is op het plafond. Dit ziet er erg mooi uit wanneer je bijvoorbeeld een strak interieur hebt met strak witte plafonds. 

Wanneer je een Elro rookmelder gaat uitkiezen zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Als eerste moet je jezelf afvragen of je een rookmelder op batterijen of op netstroom wilt. Wanneer je kiest voor batterijen moet je rekening houden dat je ze tijdig moet vervangen. Bij de rookmelder die je op netstroom aansluit hoef je hier geen rekening mee te houden. Ook moet je nagaan of je een rookmelder wilt met een specifiek keurmerk of niet.

Daarnaast zijn de Elro rookmelders ook zeker voordelig. Je kunt ook wel kiezen voor goedkopere rookmelders, maar deze hebben over het algemeen niet zo’n lange levensduur als de Elro rookmelders. Je moet hierbij overwegen om een goedkope rookmelder te kopen, die elke 5 jaar vervangen moet worden of betaal je net iets meer en gaat de rookmelder minstens 10 jaar mee en vaak nog wel langer dan die 10 jaar ook. Door de levensduur van de Elro rookmelder is het een zeer voordelige aankoop. 

Onderhoud van een rookmelder

Ook een rookmelder heeft onderhoud nodig. Het belangrijkste hierbij is dat de sensoren van de rookmelder stofvrij moeten blijven, anders kunnen ze niet meer goed meten. Dit kun je makkelijk doen door met een licht vochtige doek de sensoren gewoon af te nemen of ze eens in de zoveel tijd te stofzuigen. Gebruik vooral geen chemische schoonmaakmiddelen om de sensoren schoon te maken. Zo beschadig je de sensoren en kan het betekenen dat de sensoren minder goed zullen werken. Op deze manier valt de betrouwbaarheid van de sensoren weg. 

Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart