Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek

De voordelen van de Tado temperatuur sensor

De Tado temperatuur sensor, een klein apparaatje wat gemakkelijk aan de muur te bevestigen is of neer te zetten. Je kunt er heel simpel de temperatuur en de luchtvochtigheid op aflezen nadat deze is gemeten door de Tado temperatuur sensor. Constant up to date. 

Hoe werkt de Tado temperatuur sensor?

Met de Tado temperatuur sensor wordt op een makkelijk manier gemeten hoeveel graden het in de kamer is en hoe hoog de luchtvochtigheid er is. Je kunt de Tado temperatuur sensor op een simpele wijze integreren in het circuit dat jij al hebt van andere Tado artikelen. Door middel van deze draadloze sensor is er de mogelijkheid om meerdere radiatoren die in dezelfde kamer hangen te regelen. 

Nooit meer een koude kamer als je thuiskomt want jij kunt de Tado temperatuur sensor vanaf een afstand aflezen en er op die manier voor zorgen dat het lekker warm is wanneer jij thuiskomt. Dit is alleen mogelijk wanneer je gebruik maakt van de slimme radiatorknoppen van Tado die je kunt besturen vanuit de Tado app.

Makkelijk zelf te monteren

De Tado temperatuur sensor is gemakkelijk zelf te monteren. Je kunt hem simpelweg door middel van de dubbelzijdige tape die erbij wordt geleverd overal ophangen waar jij maar wilt. Jij zoekt het juiste plekje waar je hem wilt hebben en je hangt hem dan eenvoudig op. Heb je hem liever niet op een vaste plek? Je kunt er ook een voet bij kopen waar jij hem op kunt schuiven. Je kunt hem dan neerzetten waar jij zelf wilt. 

Het is niet aan te raden om de temperatuur sensor vlakbij de radiator te monteren of neer te zetten. De sensor zal dan namelijk een hogere temperatuur aangeven dan bijvoorbeeld midden in de kamer. De warmte die van de radiator afkomt is dan natuurlijk veel sneller bij de sensor. Het beste is het om de sensor een beetje in het midden van de kamer te plaatsen of in ieder geval daar waar je het meeste zit of ligt. 

Volledig draadloos Tado temperatuur sensor

De Tado temperatuur sensor is geheel draadloos. Je hoeft dus geen rekening te houden met stroompunten of andere dingen. Deze temperatuur sensor werkt namelijk simpelweg op batterijen. 

Simpel te installeren

De Tado temperatuur sensor kun je niet op zichzelf staand gebruiken. Dit dien je te doen in combinatie met de slimme radiatorknoppen en de Tado app. De installatie van de Tado temperatuur sensor kun je eenvoudig doen via de app. 

De applicatie van Tado heb je al geïnstalleerd staan op je telefoon. Om nu de temperatuur sensor te laten werken open je de app en ga je naar instellingen. Daarna klik je in het menu op kamers en apparaten. Daar ga je voor de optie apparaat toevoegen. Je maakt nu de keuze draadloze temperatuur sensor. 

De Tado temperatuur sensor is voorzien van een QR-code. Deze scan je en vervolgens laat je de temperatuur sensor connecten. Wanneer je dit hebt gedaan koppel je hem aan een kamer die al bekend zijn in je app. 

Helpt je besparen op energie

Wanneer jij gebruik maakt van de Tado temperatuur sensor kan dit je helpen met het besparen op de energierekening. Jij hoeft namelijk nooit meer je kachel aan te hebben zonder dat het nodig is. Twijfel jij of je de kachel wel lager hebt gezet en ben je toch de hele dag van huis? Via de app kan jij op afstand de temperatuur regelen van de kamer waarin jij de Tado temperatuur sensor hebt staan. 

Dit zal jou dus uiteindelijk helpen om flink te besparen op jouw energierekening. Je bent meteen ook duurzaam bezig omdat je nu je verwarming niet aan hebt op het moment dat het niet nodig is. Zo zie je maar weer dat het gebruik van een Tado temperatuur sensor genoeg voordelen heeft die niet alleen voor jouw portemonnee goed zijn maar ook voor het milieu.

Nooit meer thuiskomen in een koude kamer

Niet alleen helpt de Tado temperatuur sensor om jouw energierekening omlaag te halen of in ieder geval zo laag mogelijk te houden maar hij zorgt er ook nog eens voor dat je niet in een koude kamer thuiskomt. Je kunt namelijk ook de temperatuur hoger zetten via de app. Je kunt dus wel stellen dat je de warmte van de kamer waarin de Tado temperatuur sensor hangt of staat helemaal zelf in handen hebt, zelfs als je niet thuis bent.

Past in iedere kamer

Doordat de sensor zo makkelijk te installeren is omdat je hem gewoon met dubbelzijdig tape op kunt hangen of door middel van de standaard die je erbij kunt kopen je hem overal neer kunt zetten, past bij in iedere kamer. Het tijdloze design van de Tado temperatuur sensor zal ervoor zorgen dat deze niet eens opvalt. 

Super simpel te integreren bij de andere producten van Tado

Tado maakt gebruik van een applicatie die je kunt installeren op jouw telefoon. Het installeren ervan is super simpel en ook het bijvoegen van andere producten van Tado gaat snel. Je hoeft alleen maar even het programma te openen en hetgeen wat je bij wilt voegen scannen met de QR-scanner. De rest spreekt eigenlijk voor zichzelf.

Wanneer je dit allemaal hebt gedaan is het bedienen ervan ook heel makkelijk. Een kind kan eigenlijk de was doen, of in dit geval de temperatuur regelen. 

Tot slot

Tot slot kunnen wij je vertellen dat het gebruiken van de Tado temperatuur sensor eigenlijk alleen maar toe te juichen is wanneer je al gebruik maakt van andere Tado producten. Het is een mooie en handige uitbreiding op hetgeen wat je al hebt. 

Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart