Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek

Het essentiële belang van technische vaardigheden in een gedigitaliseerde wereld

De technologische vooruitgang in de industriële sector blijft zich in hoog tempo ontwikkelen. Met de inzet van gedigitaliseerde machines en de toevoeging van robots kunnen bedrijven het productieproces optimaliseren. En hoewel dan de aanname ontstaat dat de menselijke bijdrage minder van belang is, blijkt de realiteit toch anders te zijn. Elke machine of robot vereist te worden ingesteld, aangestuurd en met regelmaat geïnspecteerd te worden. Personeel met kennis van elektrische systemen is zeer waardevol voor een organisatie. Met een geoptimaliseerd proces zijn storingen onvermijdelijk. Het snel en efficiënt oplossen van deze problemen door gekwalificeerd personeel is van essentieel belang voor het voorspoedige productieproces van de organisatie.

Tekorten op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt kampt met een aanzienlijk en groeiend tekort aan mensen met technische vaardigheden. Technische beroepen worden soms ten onrechte aangezien als een minder impressief beroep gezien dan andere carrièrepaden. En hoewel er steeds meer inspanningen worden geleverd om technische beroepen aantrekkelijker te maken, blijft de instroom van mbo’ers te klein om aan de vraag uit het werkveld te voldoen. Om deze reden wordt er steeds meer ingezet op de bijscholing en omscholing van huidige medewerkers binnen een organisatie. Deze aanpak is gericht op het ontwikkelen van de vereiste technische vaardigheden in het bestaand personeelsbestand, om zo het gat tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt te verkleinen.

Een praktische cursus

Met een basiscursus elektrotechniek voor beginners leert een operator de basisbegrippen en -principes van elektrotechniek, eveneens als de basis van symbolenkennis en elektrisch gereedschap. De cursus van drie dagen bestaat uit blended learning, een onderwijsmethode waarbij theorie wordt afgewisseld met verschillende praktijkopdrachten. Dit stelt de medewerker in staat om op basisniveau elektrotechnische inspecties uit te voeren en eenvoudige storingen te verhelpen. Zo is een organisatie in staat om operators binnen het productieproces breed in te zetten. Dit draagt bij aan de flexibiliteit van de organisatie, wat veelal een positief effect heeft op de efficiëntie van het productieproces.  

Technische opleider voor de industrie

Het vinden van een geschikte opleider voor jouw organisatie kan soms een uitdaging zijn. De organisatie moet namelijk efficiënt blijven produceren tijdens het opleidingstraject van de medewerkers. https://cbtresultaatuitopleiden.nl biedt passende maatwerkoplossingen waarbij een opleiding of training op eigen locatie wordt gegeven. In veel gevallen blijkt dit zelfs voordeliger te zijn, doordat het reiskosten en reistijd bespaard.

Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart