Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek

Het koel houden van eten en drinken

Een dag uitje op de planning staan en niet wetend hoe je dat gaat doen met het koel houden van je eten en drinken of ga je op vakantie en ben je op zoek naar de beste oplossing voor het koelen van je levensmiddelen? Je wilt natuurlijk niet op de camping staan en geen koelmogelijkheid tot je beschikking hebben. Als je een lange reis voor de boeg hebt wil je ook graag je eten en drinken kunnen koelen. Wij gaan je in deze blog precies vertellen hoe jij je eten en drinken koel kunt bewaren en welke mogelijkheden er zijn. Jij weet straks precies wat je wel en niet kunt doen. Je kan voor jezelf uitmaken welke koelmethode het beste bij jou past.

Koelen met een koelbox

Als je een dagje uit op de planning hebt staan zou je ervoor kunnen kiezen een koelbox mee te nemen. Je kan je eten en drinken namelijk eenvoudig koel bewaren in de koelbox omdat je hier koelelementen aan toevoegt. Door het toevoegen van koelelementen kun jij je eten en drinken best heel lang koel bewaren. Afhankelijk van het aantal koelelementen die je in de koelbox stopt kun je het eten en drinken toch wel een aantal uren goed koel bewaren. Een koelbox heeft als nadeel dat het een klein beetje onhandig mee nemen is ten aanzien van een koeltas omdat deze wat zwaarder van gewicht is.

Gebruik een koeltas

Een koeltas is zeer eenvoudig in gebruik en is ook nog eens eenvoudig mee te nemen. Een koeltas is heel erg handig als je een wandeling in het bos gaat maken of je een dagje naar een pretpark gaat. Wanneer je met een grote groep op pad gaat dan is wat betreft de inhoud het beter een koelbox mee te nemen, omdat daar simpel weg meer inpast. Een nadeel van de koeltas kan zijn dat de koude lucht snel vervliegt als je het voor ieder hapje en/of drankje opent en sluit. 

Eten en drinken kun je enkele uren koud bewaren, omdat de koeltas een zilveren isolatielaag heeft aan de binnenkant. Je zou zo nodig nog een koelelement kunnen toevoegen aan je koeltas zodat je verzekerd bent van koele producten de eerste volgende uren. Je zou dus kunnen stellen dat je met een niet al te groot uitje best goed kunt kiezen voor een koeltas.

Koelen op de camping

Ga je voor een paar dagen of juist een stuk langer naar de camping? Het ontbijt, de lunch en het diner in het restaurant dagelijks is nauwelijks te doen. Je wilt natuurlijk niet afhankelijk zijn van het restaurant of de cafetaria en wilt zelf ook wel een keertje koken. Tijdens de warme dagen wil je bij de tent gewoon een lekker koud drankje kunnen pakken. 

Koelen op de camping

Ga daarom voor een camping koelkast, in de meeste gevallen werkt dit prima op de stroom dat je krijgt van de camping. Een camping koelkast is niet heel groot maar geeft je wel de mogelijkheid al je eten en drinken koel te bewaren. Bij het aanschaffen van een camping koelkast is het wel aan te raden te kijken naar het verbruik omdat anders de stoppen er bij jouw campingplaats kunnen uit knallen. 

Is het campingseizoen weer voorbij? Dan kun je de camping koelkast prima thuis gebruiken als extra koeling.

Heb jij wel eens gedacht aan een elektrische koelbox?

Een elektrische koelbox kan een perfecte oplossing zijn, zeker als je niet zoveel ruimte nodig bent. Je kunt een elektrische koelbox als extraatje gebruiken in huis, meenemen voor onderweg en je kunt het gebruiken voor op de camping. De elektrische koelbox werkt door middel van een ventilator die ervoor zorgt dat warme lucht uit de koelbox weghaalt. De elektrische koelbox heeft in de meeste gevallen verschillende aansluitingen zodat je het ook aan kan sluiten in de auto. Heeft een elektrische koelbox deze mogelijkheid niet en wil je het toch meenemen in de auto? Je kan er gewoon een omvormer tussen zetten zodat het wel aangesloten kan worden in de auto. 

Je kunt eten lekker koel bewaren maar dient er wel rekening mee te houden dat je niet al te vaak de deksel opent. De koele lucht zal anders snel vervliegen en het duurt wel even voor het weer de juiste temperatuur heeft bereikt. Je kunt met de elektrische koelbox twintig graden koeler koelen dan de omgevingstemperatuur en je kunt eventueel extra koelelementen toevoegen zodat je eten sneller op de juiste temperatuur is en blijft.

Koelen tijdens je reis

Onderweg naar je vakantiebestemming of gewoon een heel stuk rijden voor een dagje uit? Je kunt eenvoudig gebruik maken van een koelbox 12v. Deze sluit je gemakkelijk aan in de auto op de aanstekeraansluiting of als je een hele nieuwe auto hebt op de USB-aansluiting. Een koelbox 12v wil eigenlijk zeggen dat de koelbox op 12 volt werkt. Wist je dat je met een koelbox 12v niet alleen kunt koelen, maar dat je ook het eten kunt warm houden? Ideaal als je een lange reis maakt en een warm gerecht mee wilt nemen. 

De koelbox is in de meeste gevallen gemakkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Ze zijn eigenlijk altijd compact van formaat zodat ze ook zeer geschikt zijn voor de wat kleinere auto. Het zou wel kunnen zijn dat de koelbox enigszins geluid geeft. Dit heeft te maken met de ventilator die in de deksel van de koelbox zit. Als je dat vervelend vindt zou je de autoradio net een beetje harder kunnen zetten.

Wat kun je concluderen?

Eigenlijk hebben alle vormen van koelen een voor- en een nadeel maar ze leveren allemaal wat je graag wilt. Je zou dus kunnen zeggen dat het handig is te kijken waar en wanneer je dit toe wilt passen om te zien wat het beste bij jou aansluit. Daarnaast kun je concluderen dat koelelementen toch wel zorgen voor een betere en snellere koeling van je eten en drinken. 

Gebruik je meer koelelementen dan is het natuurlijk best wel logisch dat je eten en drinken langer koud blijft dan wanneer je er één gebruikt. Alle koelmogelijkheden zijn ook prima in te zetten thuis als je een feestje hebt en net te weinig ruimte in je koelkast hebt. Ben jij van plan om te beginnen met koelen zonder elementen dan duurt het even voor je elektrisch koel apparatuur op temperatuur is. Weet jij inmiddels al welke manier van koelen het beste bij je past?

Tags:

Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart