Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek

Hoe word je succesvol personal trainer?

Je sport al je hele leven, of je weet pas sinds korte tijd dat sporten een heerlijke en gezonde bezigheid is. Het houdt je fit en blij en het is ook nog eens leuk om te doen. Op een zeker moment kom je op een punt dat je deze goede gewoonte ook op andere mensen wilt overbrengen. Je wilt van je passie je werk maken. Je wordt personal trainer. Maar hoe begin je? Wat is er allemaal voor nodig om een personal trainer van goede kwaliteit te zijn? Met het kunnen uitvoeren van de oefeningen alleen, ben je er namelijk nog niet. Er is wel wat meer voor nodig om er je beroep van te maken.

Volg een geaccrediteerde opleiding

Allereerst is het van groot belang dat je een goede personal trainers opleiding gaat volgen. Ook al weet je precies hoe je welke oefening in de sportschool moet doen. Er ligt namelijk heel veel theoretische kennis aan ten grondslag. Een personal trainer moet de kennis van de menselijke anatomie tot op het bot beheersen. Hoe beweegt welke spier en wat voor blessures kunnen er de kop op steken. Op het internet is een wildgroei aan personal trainers opleidingen, maar kies altijd voor een geaccrediteerde opleiding. Dan weet je dat het certificaat overal wordt geaccepteerd en dat je de juiste informatie tot je krijgt. Het kost mogelijk wat meer, maar dat betaalt zich absoluut uit.

Maak jezelf zichtbaar

Wanneer je de opleiding succesvol hebt afgerond, kun je beginnen aan het bouwen van je klantenbestand. Veelal werkt dit mond-tot-mond, maar voor een goede kickstart is het hebben van een eigen website een must. Op het internet kun je een domeinnaam kopen. Voor beginnende ondernemers zoals jij is shared hosting een goede optie. Dit is webhosting die het meest gebruikt wordt voor kleine ondernemingen. Zo kunnen mensen jou vinden en je kunt altijd verwijzen naar je website voor je prijzen bijvoorbeeld. Maak ook gebruik van social media en laat zien wat je doet en aanbiedt. Dan krijgen je potentiële klanten een vertrouwd beeld van je en weten ze wat ze kunnen verwachten. Blijf dit consequent doen. Klanten zoeken doe je namelijk niet alleen in een bepaalde periode, maar dat gaat het hele jaar door. Zorg dus dat je dan ook gedurende het jaar zichtbaar blijft.

Blijf zelf trainen

Practise what you preach! In dit beroep is dat cruciaal. Je moet een geoliede machine blijven. Wanneer je een oefening voordoet, moet dit moeiteloos gaan. Daarnaast is het natuurlijk fijn als jij er ook gezond en sportief uitziet. Dat straalt positieve energie uit en het werkt bovendien inspirerend voor je klant. Je bent immers toch een beetje een boegbeeld.

Dus wil je personal trainer worden? Dan zijn dit de stappen die je moet zetten om succesvol te worden. 

Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart