Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek

Steeds meer thuiswerken, zo zorg je voor een goed netwerk in huis

We hebben er sindsdien steeds meer mee te maken, thuiswerken. Het thuis werken lijkt tegenwoordig bijna de normaalste zaak van de wereld. Ook niet zo gek natuurlijk, wand we leven in een gekke tijd. Het thuiswerken vergt alleen nogal wat van jou als mens, want wat als jij je internet niet goed voor elkaar hebt en je thuis moet werken? Dan moet je waarschijnlijk proberen je internet en tv verbinding zo goed mogelijk te verbeteren. Wij gaan je in deze blog uitleggen hoe jij ervoor kunt zorgen dat je een goed netwerk tot je beschikking hebt en dus op een prettige manier thuis kunt werken.

Wat kun je doen aan het netwerk?

Het klinkt een beetje gek misschien, maar je kunt zelf iets doen aan je netwerk. Als je netwerk namelijk niet snel genoeg is of de provider kan je niet voorzien van de juiste internetsnelheid dan kun je ervoor kiezen om glasvezel te nemen. Hierdoor kan jouw verbinding namelijk een stuk stabieler worden, maar ook de snelheid kan een stuk sneller. Glasvezel heeft namelijk een aantal voordelen

Wat is het verschil tussen de kabel en glasvezel

Internet via de kabel zegt het eigenlijk al, je kunt het internet aangesloten hebben met een zogenoemde kabelverbinding, maar glasvezel is tegenwoordig meer van deze tijd. Zelfs als je achteraf woont, kun je tegenwoordig glasvezel hebben. Internet via de kabel kan in sommige gevallen niet heel snel zijn, maar ADSL is nog minder snel. IN de meeste gevallen draait een ADSL-verbinding tot slecht 200 Mb per seconde. Met glasvezel wordt er een kabel geschoten door de grond en deze wordt aan gelegd tot in de meterkast, hoewel in de meeste gevallen dan. Je wilt natuurlijk ook niet dat alles in het zicht staat. De glasvezel is gemaakt van een soort glas, waardoor er ontzettend veel data door de glasvezel heen gestuurd kan worden. Dit heeft nog meer voordelen, die vertellen we je natuurlijk ook!

Wat zijn nog meer redenen om glasvezel te nemen?

Naast het feit dat het dataverkeer een stuk sneller is zal je ook merken dat je eenvoudiger kan streamen en downloaden. Hierdoor kun je wel stellen dat je verbinding gelijkmatig is. Glasvezel is niet alleen voor het internetten een prima oplossing, maar de televisie werkt ook super op de glasvezel. Eigenlijk kun je zeggen dat glasvezel zeer geschikt is als je intensief gebruik maakt van het internet.

Zijn er complete pakketten voor glasvezel?

Nu kunnen we natuurlijk simpel weg zeggen ja, en het klopt ook dat er verschillende complete pakketten zijn. Er zijn echter wel enkele verschillen tussen de pakketten, maar ook tussen de aanbieders. Bij de verschillende internetaanbieders kunnen prijzen verschillen, dat is wel een van de grootste verschillen. Maar wat ook nog een behoorlijk verschil kan geven is het aantal megabytes die je wilt hebben. Hoe hoger het pakket, des te duurder deze zal gaan worden. Het is daarom ook aan te raden van tevoren goed te bekijken wat je wensen zijn en hoe snel jij je internet graag zou willen hebben. Alle aanbieders hebben namelijk wel een pakket die aansluit bij jouw wensen, maar kunnen ook met je meedenken als jij er zelf niet uit komt. Je kunt natuurlijk ook altijd vooraf even een check doen om te zien of de aanbieder die jij graag zou willen ook bij jou thuis glasvezel kan leveren. Op deze manier kun je al een stuk eenvoudiger een selectie maken tussen de verschillende aanbieders.

Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart