Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek

Dit is hoe je je televisie netjes installeert zonder TV meubel

Als je een nieuwe televisie hebt gekocht, is het tijd om goed na te denken over het interieur in je woning. Wil je de televisie weer op een TV meubel zetten, of ga je hem deze keer ophangen? Een reden om een televisiemeubel te kiezen, is zodat je de kabels achter het meubel weg kan werken. Ook als je de televisie op wilt hangen en dus geen meubel meer wilt gebruiken, zijn er genoeg manieren om je televisie netjes te installeren.

Manieren om je televisie netjes te installeren

De televisie geef je netjes een plekje in je woonkamer. Je kunt op verschillende manieren de televisie installeren. Bijvoorbeeld door het op een meubel te plaatsen. Veel mensen vinden zo’n meubel toch ouderwets ogen of niet bij het interieur passen. Daarom is het ophangen van de televisie aan de muur steeds populairder geworden. Zo ziet dat er superstrak uit en heb je meer ruimte. Bovendien is het een stuk veiliger, want je kunt het apparaat niet meer omstoten. Maar hoe pak je dat eigenlijk aan?

Muurbeugel gebruiken

De meest voordehandliggende manieren om een televisie aan de muur te bevestigen, is door muurbeugels te gebruiken. Zo’n beugel schroef je eenvoudig aan de televisie en de muur. Op die manier heb je geen TV meubel meer nodig. Een muurbeugel is er in verschillende soorten en maten, zodat je de televisie bijvoorbeeld ook vlakbij een hoek op kan hangen. Kijk wel goed naar het formaat en het gewicht van de televisie, zodat je de juiste muurbeugel bestelt.

Kabels netjes wegwerken

Nadat je de televisie ophangt aan de muur, zie je een wirwar van kabels lopen over de muur. Dat is natuurlijk geen gezicht en doet afbreuk aan je mooie interieur, daarom kun je de kabels het eenvoudigst wegwerken met een kabelgoot voor de kabels van en naar de televisie. Zo kunnen de kabels de stopcontacten bereiken, zonder dat je er zicht op hebt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, zo heb je altijd een kabelgoot die bij je interieur past. Bovendien is het ook de goedkoopste en gemakkelijkste manier om kabels van de televisie weg te werken.

Kabelgoot in de muur

Als je ook geen kabelgoten in het zicht wilt hebben, kun je ervoor kiezen om de kabelgoot in de muur te integreren. Maak een gat in de muur waar de televisie komt te hangen en maak daarna een gat verder naar onder, waar je de kabels doorheen kan steken. Zo kun je de kabels buiten het zicht houden. Bij een nieuwbouwwoning kun je er van tevoren al rekening mee houden. Deze methode werkt het best bij gipswanden.

Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart