Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek

Een compressor begrijpen

Compressoren zijn veelgebruikte apparaten die in vrijwel elke branche te vinden zijn. Het basisidee van een compressor is dat lucht tussen de mannelijke en vrouwelijke rotors wordt gezogen terwijl deze in tegengestelde richting draaien. De lucht wordt gecomprimeerd naarmate de volume kloof ertussen kleiner wordt. Dit resulteert in gecomprimeerde lucht die naar de uitgang wordt verplaatst doordat de lucht tussen de rotoren passeert. Het toerental van de rotor wordt op een bepaald niveau ingesteld om mechanische verliezen door hitte bij hoge snelheid te verminderen. Een compressor heeft meestal geen kleppen en er is geen mechanische kracht om onbalans te veroorzaken. Dit houdt in dat het met hoge snelheden en met hoge stroomsnelheden kan werken, zonder dat het een groot apparaat is. Een compressor kan enorme hoeveelheden perslucht produceren. Compressoren kunnen worden gebruikt voor plezier en onderhoud thuis of op de werkplek om taken snel en veilig uit te voeren. Er zijn zoveel toepassingen voor persluchtdruk dat je er ongetwijfeld een aantal over het hoofd ziet. Dit artikel zal je begrip vergroten over hoe luchtcompressoren in verschillende omgevingen worden gebruikt.

Belang van schroefcompressor

Schroefcompressoren worden meestal gebruikt om perslucht te leveren voor grote industriële toepassingen. Ze werken het beste in toepassingen met een constante vraag naar perslucht, zoals voedselverpakkingsfaciliteiten en geautomatiseerde productiesystemen. Ook een groot aantal intermitterende behoeften samen met enige opslag kan voldoende continue belasting bieden. De schroefcompressor is meestal gemonteerd op een sleepwagen achter een aanhangwagen en wordt aangedreven door kleine dieselmotoren. Bouwcompressoren zijn de algemene naam voor deze draagbare compressie-units. Perslucht wordt onder andere gebruikt voor krikhamers of pneumatische boren en industriële verfsystemen.

Toepassing van verschillende soorten compressoren

Olievrije compressoren worden gebruikt in situaties waar het gebruik van olie niet acceptabel is, zoals bij medisch onderzoek en de fabricage van halfgeleiders. Dit sluit de noodzaak van filtratie niet uit, aangezien koolwaterstoffen en andere verontreinigende stoffen die uit de omgeving worden aangetrokken vóór gebruik moeten worden verwijderd. Een olie-geïnjecteerde compressor wordt gebruikt door olie in de compressie holten te injecteren om te helpen bij het afdichten en te zorgen voor koeling van de gasvulling. De olie wordt uit de afvalstroom gehaald en vervolgens gekoeld of gefilterd en gerecycled. De olie vermindert op efficiënte wijze de belasting van de deeltjes filtratie door perslucht door niet-polaire deeltjes uit de binnenkomende lucht op te vangen. Er lekt vaak wat meegesleepte compressorolie in de stroom gecomprimeerd gas uit de compressor. Om dit te corrigeren worden filters gebruikt.

Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart