Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek

Onderhoudskosten magazijn verlagen? 3 duurzame tips

Met LED magazijnverlichting zijn de onderhoudskosten van een magazijn of een productiehal flink te verlagen. LED magazijnverlichting verbruikt veel minder energie dan de nog veel toegepaste ouderwetse TL buizen, gasontladingslampen en halogeen verlichting. Naast het lagere energieverbruik, dat kan oplopen tot besparingen van meer dan 90 procent, is ook het onderhoud aan de verlichting minder vaak nodig. De lampen in LED magazijnverlichting en LED bedrijfshalverlichting gaan ongeveer 50.000 branduren mee, zonder dat de lichtkwaliteit of de lichtintensiteit merkbaar achteruit gaan. Dat is veel langer dan conventionele lampen. Daardoor is het veel minder vaak nodig om de lampen te vervangen.

Industriële verlichting van Prolumia

Voor goede resultaten en besparingen op de onderhoudskosten is het van belang dat er kwalitatief goede producten worden aangeschaft, bijvoorbeeld van Prolumia. Dat is een producent en leverancier van duurzame LED verlichting voor industrieel gebruik. De producten van Prolumia zijn te vinden op buitenterreinen, zoals parkeerplaatsen, winkelcentra, industrieterreinen en tankstations. Daaraan is te zien dat het om kwalitatief goede producten gaat, die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Het is een overweging om als LED magazijnverlichting en LED bedrijfshalverlichting vergelijkbare producten aan te schaffen. Dat is een garantie op jarenlang probleemloos gebruik.

Intelligent verlichten

In een magazijn hoeft alleen volop licht te zijn op momenten en plekken waar werknemers bezig zijn. Zij moeten goed kunnen zien wat ze doen, zonder dat er gezondheidsklachten ontstaan of dat ze vermoeide ogen krijgen. De normen die gelden voor een magazijn en een fabriekshal zijn niet hetzelfde. In een fabriekshal moet de lichtsterkte groter zijn. Om altijd voldoende licht op de juiste plek te hebben kunnen slimme schakelsystemen worden gebruikt. Die worden aangestuurd door sensoren. Als het nodig is brandt de verlichting op volle sterkte en als dat niet zo is wordt het licht gedimd. Prolumia kan advies geven over de te gebruiken verlichtingssterktes en schakelsystemen voor LED magazijnverlichting en LED bedrijfshalverlichting. Als extra service kan er een lichtplan worden ontwikkeld door de specialisten van Prolumia. Dat is inclusief adviezen over de toe te passen armaturen en lampen.

Andere tips

LED magazijnverlichting biedt belangrijke besparingsmogelijkheden op de onderhoudskosten. Maar er zijn meer mogelijkheden om geld te besparen. Door de bedrijfshal en het magazijn goed te isoleren dalen in de zomer de kosten van het koelen en in de winter de kosten van het verwarmen van de ruimtes. Het helpt ook als de hal wordt voorzien van automatische deuren. Daarmee wordt verlies aan warmte in de winter beperkt gehouden. Om op elektriciteit te besparen kunnen op de daken van de hallen zonnepanelen worden gelegd. Een deel van de opgewekte energie kan worden gebruikt voor de LED magazijnverlichting en de LED bedrijfshalverlichting.

Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart