Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek

Hoe onderhoud je veiligheidshaken

Veiligheidshaken zijn haken die worden gebruikt tijdens valbeveiliging of andere gebeurtenissen waarbij een stevige haak nodig is. Het is belangrijk om de veiligheidshaken goed te onderhouden, want dan kun je er nog lang mee doen. Goed onderhouden veiligheidshaken blijven ook veilig, slecht onderhouden veiligheidshaken zijn niet veilig meer om te gebruiken. In dit artikel geven we je drie tips om je veiligheidshaken goed te onderhouden. Ben je nog op zoek naar stevige en goede veiligheidshaken? Neem dan een kijkje in de webshop van Nedelko.nl.  Hier vind je haken van het merk Cablesafe van hoge kwaliteit en die zeer veilig zijn om te gebruiken. 

Houd het maximale draaggewicht in de gaten

Bij een veiligheidshaak is het belangrijk om het maximale draaggewicht in de gaten te houden. Elke haak heeft een maximaal draaggewicht. Het maximale draaggewicht is het maximale gewicht dat aan de haak kan hangen. Het is belangrijk dat je, als je de haak voor bijvoorbeeld valbeveiliging gebruikt, niet alleen je lichaamsgewicht weegt, maar ook de kleding en alle spullen die je mee moet nemen meeweegt. Als je in de gaten houdt dat je nooit boven de maximale norm van het draaggewicht komt, dan zal de haak ook niet ombuigen of vervormen. Dat is onze eerste tip om de veiligheidshaak goed te onderhouden. 

Wees zuinig op je veiligheidshaken

Onze tweede tip is om zuinig te zijn om je veiligheidshaken. Wat we hiermee bedoelen is dat je niet op de veiligheidshaken gaat schrijven, krabben of er iets omheen hangt dat niet nodig is. Door goed te zorgen voor je veiligheidshaken kun je er langer mee blijven doen. Goed onderhoud is dus ook goed zorgen voor de veiligheidshaken door er dus zuinig op te zijn. Ga er geen dingen aan hangen die niet nodig zijn voor het werk en laat de haak mooi door er dus niks op te schrijven of krassen. 

Laat de haken elk jaar keuren

Als je gebruikt maakt van veiligheidshaken is het belangrijk dat je ze elk jaar laat keuren. Dit is zelfs vereist als je vaak gebruik maakt van veiligheidshaken. Tijdens de keuring wordt er gekeken of de haken nog goed werken, of er geen roest of vervormingen zijn en of ze nog een heel jaar kunnen worden gebruikt. Ze worden gekeurd door professionals en zo weet je dus zeker dat de haken goed gekeurd worden en je ze nog zeker een jaar kan gebruiken. Deze laatste tip is dus ook heel belangrijk als je je veiligheidshaken goed wilt onderhouden. 

Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart