Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek

Met deze drie tips zorg je voor een veilige internetomgeving

Een internetbeveiliging is altijd al van cruciaal belang geweest, maar omdat we nog steeds veel vanuit huis werken, is een uiterst beveiligd netwerk nog belangrijker geworden. Of je nu met gevoelige informatie werkt, een geldoverschrijving uitvoert of gewoon je Netflix-inloggegevens wilt beschermen, dankzij het juiste beveiligingssysteem kan het. Om ervoor te zorgen dat je met een gerust hart kunt surfen, geven wij hier maar al te graag drie tips waarmee je elke keer weer een veilige internetomgeving creëert.

Houd elke indringer op afstand met de juiste antivirus-software

We weten dat het internet vol gevaren zit. Toch maakt niet iedereen gebruik van antivirus-software. Meestal omdat het te duur is of simpelweg omdat ze het vergeten zijn of niet nodig achten. Dat is zonde. Een antivirussysteem is toch je nummer 1 metgezel in de strijd tegen virussen, hackers en ongewenste computerproblemen. Een virus kan enorm veel onomkeerbare schade toebrengen aan je computer en misschien zelfs aan het volledige computersysteem, als het virus het hele netwerk in beslag genomen heeft. Daarom raden wij je aan om een betrouwbaar antivirus-programma te installeren. Dat zorgt er namelijk voor dat de veiligheid van al je internetgebruik gecontroleerd wordt en dit zonder dat je weinig last hebt van de software zelf. Koop ook altijd een antivirus-softwareprogramma van een betrouwbare leverancier en download dus niet de gratis versies die je online kunt vinden. Die laatste zijn namelijk niet altijd betrouwbaar en veilig.

Je online privacy optimaal beveiligen met een VPN

Hoewel het installeren van een antivirus-software relatief eenvoudig (maar ook wel duur) is, kan het beveiligen van je internet nog gemakkelijker en goedkoper. Volgens ExpressVPN is het aanmaken van een VPN-verbinding namelijk een van de gemakkelijkste voorzorgsmaatregelen die je kunt treffen om de bescherming van je computer naar een nog hoger niveau te tillen. Wat is een VPN-verbinding? Een VPN (Virtual Private Network) is een softwareprogramma dat je online privacy beschermt waardoor het voor hackers moeilijker wordt om toegang te krijgen tot persoonlijke gegevens. Zo versleutelt een VPN alle informatie die je via het internet verstuurt en blokkeert het ook onnodige advertenties en gevaarlijke websites.

Je online privacy optimaal beveiligen met een VPN

Check het beveiligingsprotocol van elke website

Niet alleen de VPN-software, maar ook het beveiligingsprotocol zorgt ervoor dat je steeds op een betrouwbare website terechtkomt. Je kunt dit protocol gemakkelijk controleren. Elke veilige URL wordt namelijk voorgegaan door HTTPS en niet door HTTP. Die ‘S’ staat voor Secure (veilig) en geeft aan dat er een versleutelde verbinding is tussen een browser en webserver. Dankzij HTTPS weet je dat al je gegevens op een veilige manier verzonden worden en dat je online privacy ook gevrijwaard wordt.

Houd ook deze elementen in het achterhoofd

Hoewel bovenstaande drie tips de meest belangrijkste zijn, zijn er nog andere aspecten waar je rekening mee moet houden. Zo moet je steeds de nodige updates laten uitvoeren (zelfs al duren die lang), voor een sterke firewall zorgen (die meestal aangeboden wordt in het antivirus-softwarepakket) en elke e-mail en desbetreffende internetlink altijd dubbel controleren voordat je die opent.
 

Houd ook deze elementen in het achterhoofd
Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart