Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek

Fleet management software om uw bedrijf vooruit te helpen met een goede wagenpark administratie

Wanneer het wagenbedrijf van een firma in zicht moet komen dan kan er overwogen worden om een voertuigvolgsysteem te nemen. Als er een overzicht is van het wagenpark kan dit kostenverlagend zijn, de productiviteit kan omhoog gaan en kunnen de voertuigen bijgehouden worden. 

Hoe werkt dat nou, een voertuigvolgsysteem?

Een voertuigvolgsysteem zorgt ervoor dat de auto niet gesaboteerd wordt of gestolen. Het voertuigvolgsysteem wordt altijd gekoppeld aan een startonderbreker of aan een alarmsysteem met hellingshoekdetectie. Wanneer de startonderbreker gesaboteerd wordt of het alarmsysteem wordt geactiveerd krijgt de meldkamer daar altijd een melding van. Het goedgekeurde SCM-voertuigvolgsysteem van Fleetaccess kan gebruikt worden voor elk merk en type auto. Het werkt als een fabriek alarm. Het alarm kan alleen bediend worden met de originele sleutel. 

Nieuwe regelgeving voor het SCM-voertuigvolgsysteem

Vanaf januari tweeduizend en vijftien zijn er nieuwe regels voor het SCM-voertuigvolgsysteem. Het keurmerk is aangepast zodat er een juiste beveiliging geboden kan worden tegen diefstal. Wanneer het voertuigvolgsysteem ook nog uitgerust is met jamming detectie en een eigen autorisatie dan voldoet het prima! Voorheen werd het SCM-klasse vier of vijf genoemd. Ook de naam van de beveiligings soorten is veranderd. Zo wordt de SCM-klasse vier alarm het voertuigvolgsysteem genoemd. De SCM-klasse vijf alarm wordt voertuigvolgsysteem in combinatie met een alarmsysteem met hellingshoekdetectie genoemd tegenwoordig. 

Het onmogelijk maken van (her)starten auto met jamming detectie

Bij voertuigsystemen kan jamming gebruikt worden, om dit tegen te kunnen houden kan er gebruik gemaakt worden door jamming detectie. Deze eis is nieuw gesteld bij een voertuigvolgsysteem. 

Bij Jamming wordt de GPS, GPRS en GSM communicatie verstoord waardoor de meldkamer geen positie meer binnen krijgt van het voertuigvolgsysteem wanneer het voertuig gestolen is. Gebruikt de crimineel wel een jammer dan gaat de extra startonderbreker ingeschakeld worden en kan de auto ook niet meer starten. Is de auto gejammed dan kan de extra startonderbreker alleen vrijgegeven worden door een extra autorisatie van de eigenaar. Dit vrijgeven kan gebeuren door de meldkamer of via een app. Gelukkig komt dit in de praktijk bijna nooit voor. 

Per maand de PAC erkende meldkamer 

Wanneer er een SCM-voertuigvolgsysteem is geïnstalleerd in de auto worden diefstallen of inbraakmeldingen door een Erkend Particulier alarmcentrale opgevolgd. De erkende meldkamers hebben de bevoegdheid om een alarm door te geven aan de politie. Er kan daar een abonnement voor genomen worden. Meestal is bij de meldkamer dat abonnement maandelijks opzegbaar. Het mooie is dat je nergens aan vast zit en je auto toch goed beveiligd wordt. 

Uitbreiding van het SCM-voertuigvolgsysteem

Er is de mogelijkheid om het SCM-voertuigvolgsysteem uitgebreid kan worden met een ritregistratie. Zo heb je altijd een rittenregistratie die ook daadwerkelijk klopt. Deze ritregistratie is ook goedgekeurd door de belastingdienst. 

De voordelen van een rittenregistratie is dat het honderd procent fiscusproof, de lokalisering is optimaal, het heeft standaard een Europese dekking. Er is overal en altijd inzicht op de rittenregistratie. Het kan ook nog eens kostbare tijd en euro’s besparen. Daarbij komt er een uitgebreid rapport van de rittenregistratie. 

Mogelijkheden voor het voertuigvolgsysteem

Wanneer je een voertuigvolgsysteem wilt hebben dan is er een keuze uit verschillende mogelijkheden. Zo is er de keuze voor de startonderbreker. Dit is klasse één. Wanneer je een keuze neemt voor het alarmsysteem dan is dit klasse twee. Valt de keuze op Alarmsysteem met hellingshoekdetectie is dit klasse drie. Er is ook de mogelijkheid om te kiezen voor volgsysteem met anti-jamming. Dit is klasse vijf. Verder kan er ook nog gekozen worden voor het terugvindsysteem. 

Waarom een SCM-voertuigvolgsysteem of alarm

Dit is een van de meest veilige systemen die je voor je auto kan gebruiken. Het wordt dan ook bediend met de originele sleutel. De systemen van SCM-voertuigvolgsystemen zijn dezelfde als bij een af-fabriek systemen. Door de dubbele autorisatie is het bijna onmogelijk dat dieven de auto mee nemen. Onder de dakhemel zit onzichtbaar de detectie via radar modules. Het SCM-voertuigvolgsysteem is voor elk merk, model en type auto geschikt. Wanneer het alarmsysteem met hellingshoekdetectie omgebouwd moet worden van een oude auto naar een nieuwe dan is dit hiervoor geschikt. 

Duurzame energie | Zonnepanelen | Elektronica | Elektrotechniek
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart